2023. 01. 19

XIII. szezon Amerika

A legutóbbi versenyhetet Amerikában töltötte virtuálisan a Liga 9 mezőnye.

Csütörtök este 21 órakor az Elit I. érkezett meg elsőként a pályára. Deadszabi 1:35:108-as ideje lett a leggyorsabb az időmérőn, mögötte Csabiref és Rocso végeztek. A rajt után Csabiref megelőzte Szabit. A 6. körben Márk kiforgott, őt a 16. körben csapattársa Peti követte. A 17. körben Balint kiesett, a 22.-ben pedig Szabi és ezt SC követte. Batman nyert, második Gyimesi, harmadik Kaktusz lett, a nap pilótája Bottesz.

Péntek este 21 órakor az Elit II. következett. Turkish húzta be a pole pozíciót 1:35:762-vel, mögötte Dave és Christian végeztek. A rajtnál Christian megelőzte Dave-et majd az élre került. A 7. körben Olomful megforgott, a 13.-ban pedig Antalics aki végül a 19. körben ki is esett. A 27. körben Richard elment Christian mellett így az első helyre került de az utolsó körben kapott egy darab 3 másodperces büntetést így a végén Christian nyert, második Richard, harmadik Endru lett, a nap pilótája Dromedahl.

A szombati napot délután 17 órakor a Tehetségkutató I. indította. Tothali 1:36:081-es idővel végzett az időmérő első helyén, mögötte Simonakos és Martin végeztek. A rajtot követően a törmelékek miatt azonnal SC mögé sorakoztak fel a pilóták. Az 5. körben Gab kiesett emiatt ismét SC érkezett ami mögött Martin futama befejeződött. A 9. körben Simonakos esett ki, őt Tothali és Rolii követték. Bevibo nyert, második Kokusz, harmadik Knoel lett, a nap pilótája David.

Este 19 órakor az Akadémia II. követte őket. Paul pole ideje 1:37:612 lett, mögötte Levente és Patrick végeztek. A rajtnál Levente elment Paul mellett majd Patrick is megelőzte. Az 5. körben David megforgott. A 12. körben Paul és Diace ütköztek amiből Diace jött ki rosszabbul és ért véget a versenye. A 16. körben Paul megforgott. A 23. körben a tömelékek miatt SC gurult a pályára. Daniel nyert, második Patrick, harmadik Biohazard lett, a nap pilótája Eltagot.

A napot az Elit III. zárta este 21 órakor. Waglas húzta be a leggyorsabb kört az időmérőn 1:36:876-tal, mögötte Markusz és Dovmike végeztek. A rajtnál Markusz megelőzte Waglast. A 2. körben Szabinnyo kiforgott. A futam viszonylag eseménytelenül telt SC és kieső nélkül hozták le a srácok. Markusz nyert, második Zsombey, harmadik Alfajani lett, a nap pilótája Seedless.

Vasárnap délután 17 órakor a Tehetségkutató II. kezdte meg a napot. Zsoloé lett a leggyorsabb kör 1:35:863-mal, mögötte Alex és Bence végeztek. A 2. körben Gab kiesett. A 4. körben Imuncheez kiforgott és benne kiesett Raeven. A 13. körben Zsolo találkozott a fallal de megmentette az autót a kieséstől, a 18. körben ugyanilyen esettel Preston követte de ezt a törmelékek miatt SC zárta. A 22. körben Edywild és Preston kiestek, a 23. körben pedig Bandi megforgott. Bence nyert, második Alex, harmadik Napelem lett, a nap plótája Tastynova.

Őket este 19 órakor az Akadémia III. mezőnye követte. Gabor 1:36:929-es ideje lett a leggyorsabb, mögötte Patrick és Szabolcs végeztek. A rajtnál Jakucska kiesett ezért VSC volt. A 4. körben Kugly kiesett emiatt SC érkezett a pályára. A 8. körben Emanuel és Diossy estek ki. A 15. körben Patrick kiforgatta Szabit akinek ezzel befejeződött a futama és ismét SC mögé sorakoztak fel a plóták. Gabor nyert, második Mate, harmadik Szabolcs lett, a nap pilótája Bevibo.

A hétvégét este 21 órakor az Akadémia I. zárta le. Bona 1:36:778-as idővel megszerezte a pole pozíciót, mögötte Bakdomino és Searky végeztek. A futam kisebb előzésekkel de viszonylag eseménytelenül SC és kiesés nélkül zajlott le. Az utolsó körben Henrik megelőzte Adamot így a végén Henrik nyert, második Adam, harmadik Seedless lett, a nap pilótája Hering.

Hétfő este 21 órakor a Tehetségkutató III. mezőnye érkezett utolsóként az Amerikai pályára. Az időmérő esőbe zajott le így Varju leggyorsabb köre 1:47:831 lett, mögötte Bauxitfozi és Zsolesz végeztek. Murmark a rajtnál 5 pozíciót javítva már a 7. helyre került. A 4. körben Pufi kiesett, a 13. körben Peti és Fikapitány, a 24. körben pedig Szlaci mind a három esetet SC követte. Heyman nyert, második Bauxitfozi, harmadik Vitez lett, a nap pilótája Januzaj.

Január 19.-én Mexikóba érkezik a Liga 9 mezőnye, este 21 órakor az Elit I. fog kezdeni az F1 Hungary Liga hivatalos facebook oldalán.