2023. 02. 14

XIII. szezon Brazil

Túl vagyunk a XIII. szezon utolsó sprint futamos hétvégéjén, lássuk mi történt a Brazil Nagydíjon.

Szerda este a legújabb mezőnyünk a Crossplay pilótái kezdték meg a versenyhetet. Az időmérő leggyorsabb ideje 1:08:247 lett amit Pillerm húzott be, Michael és Marcell előtt. A sprintre megérkezett az eső. A 2. körben Veloce kiesett ekkor VSC lassította le a pilótákat. Pillerm és Marcell megőrízték a pozíciójukat a sprint végére is a 3. helyen pedig Benji végzett. A futam első körében Nino esett ki és ismét VSC volt. A 3. körben Martin és Holehunter fejezték be a versenyt, a 8.-ban Marcell esett ki, mindkét esetben SC gurult ki a pályára ami mögött Lacyx is kiesett. A 13. körben Noel futama is befejeződött. A 17. körben Akos megforgott, a 20.-ban pedig a törmelékek miatt volt ismét VSC. A 26. körben Veloce, a 28.-ban Sapka és a 34.-ben Psycho estek ki. Pillerm a futam győzelmet is megszerezte, második Bejni, harmadik Vdani lett, a nap pilótája Michael.

Csütörtök este őket követte az Elit I. Az időmérő itt esőben zajlott le. Csabiref 1:16:555-es ideje lett elég a pole-ra, mögötte Losi és Kaktusz végeztek. A sprinten is eső volt amit Lenni, Peti és Zadi zártak büntivel. Csabiref megőrizte a pole-t Losi és Notorious előtt. A futamon is eső fogadta a pilótákat. Az első körben Batman futama ért azonnal véget és érkezett meg az első SC. A 6. körben Lenni, a 11.-ben Balint, a 14.-ben Kaktusz, Notorious és Bottesz estek ki, őket pedig Lalesz és Raymone követte. Losi nyert, második Veloce, harmadik Gyimesi lett, a nap pilótája Spd.

Péntek este az Elit II. következett. Atika 1:09:371-gyel megfutotta az időmérő leggyorsabb körét Petilos és Zsola előtt. A sprint itt is esőben zajlott le. Az 5. körben Richard találta szembe magát a fallal de mentette a helyzetet. A 12. körben Adrian kiesett, Heitzer pedig büntivel zárt. Atika megőrizte az első helyet, mögötte Turkish és Christian végeztek. A futam első körében Markusz esett ki, a 12.-ben Dave ezt SC követte. A 24. körben Richard és a 29.-ben Karesz, Adrian és Turkish is idő előtt kiestek. Végül Christian nyert, második Endru, harmadik Raymone lett, a nap pilótája Petilos.

A szombati napot a Tehetségkutató I. indította. 1:09:877-es idő lett elég az első helyhez az időmérőn ezt Simonakos húzta be, Bazsi és Martin előtt. A sprint első körében Tothali esett kis és VSC volt. A 6. körben Csabika, Simonakos, Martin és Tomii is idő előtt befejezték ekkor pedig SC érkezett. Bazsi végzett az élen, mögötte Bancsi és Xemixonox. A futam 2. körében Majoros esett ki majd őt Tothali követte. A 12. körben Bazsi futama ért véget, a 22.-ben Martin kapott jobb hátső defektet, a 34.-ben pedig Raeven esett ki. Xemixonox nyert, második Bevibo, harmadik Bancsi lett, a nap pilótája Felfi.

Őket az Akadémia II. követte. Szabolcs 1:10:833-as idővel megszerezte a pole-t Bottadam és Paul előtt. A sprint utolsó körében kiesett Bab. Szabolcs végzett az első helyen, mögötte Bottadam és Patrick. A futam viszonylag eseménytelenül telt, egy kiesővel, a 21. körben David fejezte be a futamot és ekkor SC gurult ki a pályára. Szabolcs nyert, második Partick, harmadik Rudy lett, a nap pilótája Daniel.

Ezt a napot az Elit III. pilótái zárták. Csabi 1:09:573-as idővel megszerezte a pole pozíciót Szabinnyo és Szabione előtt. A sprint első körében kiesett Alfajani, a 7.-ben pedig Kevin így 2 SC volt a sprint futamon. Szabinnyo végül első helyen végzett, Csabi a másodikra esett vissza és harmadik Waglas lett. A futam kieső és biztonsági autó nélkül telt el, nagyobb izgalmak és események nélkül. Végül Adam nyert, második Henrik, harmadik Fripenaltiz lett, a nap pilótája Kevin.

A vasárnap délutánt a Tehetségkutató II. indította. Raeven 1:09:434-gyel megfutotta a leggyorsabb időt Lestike és Gvgeri előtt. A sprint 6. körében Renegade kiesett, a 11.-ben pedig Alex. Bence várhatta első helyről a futam rajtját, mögötte Raeven és Tastynova sorakoztak fel. A rajtnál Bandi kiugrott, majd Krisztian kiesett őt pedig Renegade követte. A 7. körben Foxy kiforgott és Gvgeri kiesett ekkor SC érkezett. A 10. körben Bandi futama fejeződött be, a 20.-ban pedig Foxy esett ki. Alex nyert, második Bence, harmadik Tastynova lett, a nap pilótája Preston.

Utánuk az Akadémia III. következett. Az időmérő esőben zajlott le ahol bár Diossy behúzta a pole-t 1:18:684-es idejével a főfutamra 5 rajthelyes büntit kapott, mögötte Zolika és Mgaben végeztek. A sprint első körében Kokusz és Emanuel estek ki, a 4.-ben pedig Gabor. Diossy, Levente, Zsombull, Zolika, Eltagot és Rinii zártak büntivel. Szabolcs végzett az élen Patrick és Mate előtt. A futam első körében tömegbaleset, Dobropetya, Eltagot, Emanuel, Szabi és Tibi azonnal kiestek és SC érkezett a pilóták elé. A 9. körben Diossy fejezte be őt Mate követte. A 20. körben Patrick és Toth estek ki, a 27.-ben pedig Zsombull követte őket. Szabolcs nyert, második Gabor, harmadik Levente lett, a nap pilótája Kokusz.

Ezt a napot az Akadémia I. fejezte be utolsóként. Skotzolko 1:09:809-cel végzett az első helyen mögötte Bakdomino és Pola. A sprint első körében HeringFr esett ki ekkor VSC volt, a 12.-ben pedig Seedless. Seraky és Henrik zártak büntivel. Bakdomino végzett az élen, mögötte Adamvr és Skotzolko. A futam esőben vette kezdetét. Az első körben Diace esett ki, a 2.-ban Isti, őket a 3.-ban HeringFr követte. Az utolsó előtti körben pedig Datroland futama fejeződött be. Adamvr nyert, második Henrik, harmadik Skotzolko lett, a nap pilótája Biohazard.

Hétfő este a Brazil versenyhét zárásaként a Tehetségkutató III. következett. Zsolesz 1:09:482-es ideje lett elég a pole-ra, őt Csacsi és Fikapitány követték. A sprint 4. körében Csacsi bal első defektet kapott, Scofield pedig kiesett és őt Peti követte. Pufi került az élre Varju és Murmark előtt. A futam rajtja után Scofield és Capitano kiestek. A 6. körben Fikapitány futama is befejeződött. A 12.-ben Petrosz megforgott, majd elkezdett esni az eső és a 25. körben még egy VSC is volt. Végül Bauxitfozi nyert, második Murmark, harmadik Heyman lett, a nap pilótája Peti.

A XIII. szezon utolsó futamához érkeztünk ezen a héten. Abu Dhabi-ba érkezik a Liga 10 mezőnye. Február 15.-től tartsatok velünk az utolsó versenyhétre!