2022. 12. 07

XIII. szezon Holland

A legutóbbi versenyhetet Hollandiába töltötte a Liga 9 mezőnye, lássuk mi történt.

Csütörtök este 21 órakkor a Liga hivatalos facebook oldalán az Elit I. mezőnye érkezett elsőként a pályára. Az időmérő leggyorsabb körét Deadszabi húzta be 1:12:180-al, mögötte Rocso és Notorious végeztek. A futam 2. körében Lenni megforgott. A 6. körben Peti szárnya sérült, mögötte Csabiref és Szabi ütköztek. A 10. körben Csabiref kiforgott. A 14. körben Kaktusz és Gyimesi ütköztek az ebből származó törmelékek miatt SC érkezett a pályára. A 18. körben Batman futama idő előtt befejeződött és ismét SC érkezett. A 21. körben Spd forgott meg. A 3.-4. helyeken Notorious és Lenni csatáztak majd végül összeértek. A 31. körben Rocso kiesett. Bottesz nyert, második Lenni, harmadik Gyimesi lett, a nap pilótája Előd.

Őket követte pénteken az Elit II. Az pole-t Dodo szerezte meg 1:12:842-vel, mögötte Dromedahl és Valentino végeztek. A futam első körében Atika kiesett így azonnal SC mögé sorakoztak a pilóták. A 6. körben Dave kiforgott. A 11. körben Antalics kiesett és ismét SC. A 29. körben Raymone tört. Christian nyert, második Dodo, harmadik Richard lett, a nap pilótája Dave.

Szombat délután 17 órakkor a Tehetségkutató I. indította a hétvégét. Tothali futotta a leggyorsabb kört az időmérőn 1:12:555-tel, mögötte Felfi és Martin végeztek. A 3. körben Xemi kiforgott, a 4. körben a törmelékek miatt SC érkezett a pályára. A 11. körben Knoel kiesett és újra SC. A 15. körben ismét SC és Knoelt kizárta a játék. A 20. körben Tothali megforgott, majd őt Murmark követte és a törmelékek miatt VSC volt. A 27. körben David futama ért véget és az SC fáradhatatlanul újra a pályára gurult. Kokusz megelőzte Bancsit így az első helyre került. A 31. körben tömegbaleset amiben Lalesz esett ki. A 32. körben Xemixonox megforgott őt a 35. körben Kisron is. Kokusz nyert, második Bevibo, harmadik Martin lett, a nap pilótája Felfi.

Este 19 órakkor az Akadémia II. következett. David 1:13:324-es idővel behúzta a pole-t, Diace és Patrick előtt. Az első körben Zsombull kiesett és VSC volt. A 2. körben Szabi futama ért véget és egy tömegbalesetben Isti, Kugly és Eltagot is kiestek ami miatt SC érkezett, mögötte Onemoonkeyt kizárta a játék. A 7. körben Ferko megforgott. A 16. körben a törmelékek miatt SC. A 20. körben Iceman találta a falban magát de mentette a helyzetet így nem esett ki. A 25. körben Armand forgott meg. A 28. körben David a 2. helyről kiesett és ismét SC. Diace nyert, második Patrick, harmadik Ltvedt lett, a nap pilótája Daniel.

A szombati napot este 21 órakkor az Elit III. zárta. Az időmérő leggyorsabb körét Csabi húzta be 1:13:265-tel, mögötte Heitzer és Markusz végeztek. A rajtnál Dz kiugrott, Heitzer kiforgott, Csabit pedig Markusz tette falba így az ő futama be is fejeződött. A 4. körben Seedless érkezett meg a falba de megmentette az autót a kieséstől és Dz megforgott. A 23. körben Dovmike kiforgatta Padammot. A 26. körben Waglas forgott meg. A 27. körben Heitzer törmelékei miatt SC érkezett. A 31. körben Seedless kiesett ezt újra SC követte. A 34. körben Dundee érkezett meg a falba de ki nem esett. Zsombey nyert, második Szabinnyo, harmadik Dovmike lett, a nap pilótája Bona.

Vasárnap 17 órakkor a Tehetségkutató II. kezdte meg a napot. Ferenczi 1:12:602-es ideje lett elég a pole-ra, mögötte Imuncheez és Gery végeztek. A 2. körben Tastynova megforgott, őt a 8. körben Imuncheez követte. A 10. körben Zsolo, a 13.-ban Zolika estek ki mindkettőt SC zárta. A 19. körben Ferenczi kiforgatta Napelemet és a törmelékek miatt újra SC érkezett. A 27. körben Bandi a falban de mentette a helyzetet. A 28. körben Foxy, a 33.-ban Bandi és a 35.-ben Gvgeri estek ki majd az utolsó körben Tasty is követte őket. Imuncheez nyert, második Totti, harmadik Renegade lett, a nap pilótája Alex.

Őket este 19 órakkor az Akadémia III. mezőnye követte. Toth 1:13:063-as ideje volt elég az első helyre, mögötte Diossi és Mark végeztek. A futam első körében Patrick és Szabi kiestek így azonnal SC érkezett. A 4. körben Eltagot esett ki, a 8.-ban Szeti ezt SC követte. A 13. körben újra begurult a biztonsági autó a törmelékek miatt. A 18. körben Markot kizárta a játék. A 19. körben Kokusz kiesett újra SC, a 27.-ben pedig Diossi futama fejeződött be és ismételten SC gurult pályára. A 34. körben Felfi búcsúzott a versenytől. Mate nyert, második Levente, harmadik Zsombull lett a nap pilótája Xemixonox.

A napot este 21 órakkor az Akadémia I. zárta. Datroland húzta be a pole-t 1:13:594-es idővel mögötte Seraky és Seedless végeztek. A rajt után Atesz és Dezsa kiestek így azonnal SC érkezett. Az 5. körben Onemoonkey fejezte be a futamot és ismét SC. A 7. körben HeringFr esett ki. A 10. körben Datroli megforgott. A 16. körben Wolftomi kiesett újra SC. A 19. körben tömegbaleset, Pola megpördült és kiesett és vele ütközve Hunandris és Snake futama is befejeződött. A 27. körben Leventének jobb első defektje lett. Datrolit az utolsó körben kizárta a játék. Adam nyert, második Henrik, harmadik Seddless lett, a nap pilótája Bakdomino.

Hétfő este utolsóként a Tehetségkutató III. zárta a Holland versenyhetet. 1:12:952-es idővel Peti behúzta a leggyorsabb kört, mögötte Varju és Zsolesz végeztek. Az első körben Peti a falban de megmentette az autót a kieséstől, Fikapitány, Tihanyi, Szlaci és Stark kiestek SC érkezett a pilóták elé. A 12. körben Heyman megforgott őt a következő körben Vitéz követte. A 19. körben Heyman kiesett VSC. A 23. körben Vitéz kiesett és Bauxitfőzi került a falba de ki nem esett viszont a törmelékek miatt SC érkezett. A 31. körben Bauxitfozi és Varju kiestek ezt újra SC zárta. A 35. körben Hosa és Reva a falban de mentették a helyzetet. Reva nyert, második Csacsi, harmadik Alex lett, a nap pilótája Petrosz.

December 8.-án este 21 órakkor tartsatok velünk az F1 Hungary Liga hivatalos facebook oldalán, a Liga 9 mezőnye Olaszországba érkezik.