2023. 01. 12

XIII. szezon Japán

A Liga 9 mezőnye legutóbb Japánban járt, lássuk mi történt ott a futamokon.

Csütörtök este a megszokott 21 órai kezdéssel az Elit I. pilótái érkeztek meg elsőként. Az időmérő leggyorsabb idejét Csabiref húzta be 1:30:814-gyel mögötte Deadszabi és Bmark végeztek. A futam rajtjánál Lenni és Veloce azonnal kiestek és meg is érkezett a biztonsági autó ami mögött Rocso futama is véget ért. A 7. körben Deadszabi megforgott a 9.-ben pedig kiesett. A 17. körben Kenezati a falba szállt de megmentette az autót a kieséstől viszont a törmelékek miatt ismét SC érkezett. Zadi nyert, második Csabiref, harmadik Balint lett, a nap pilótája Kaktusz.

Péntek este az Elit II. pilótái indultak neki az időmérőnek amit Turkish behúzott 1:31:619-el Adriant és Atikát megelőzve. A rajtnál Zsolt kiesett és azonnal SC gurult a pályára. A 4. körben Zsola és Dave kiforogtak. A 6. körben Atika átvette a vezetést Turkishtől. A 8. körben Dromedahl forgott meg és ezt is SC követte. A 15. körben Endru előzte meg Kareszt így az élre került. A 16. körben Christian és a 20. körben Valentino estek ki és mindkét alkalommal SC érkezett. A 24. körben Atika megforgott, Turkish kiesett ami miatt SC mögé sorakoztak a pilóták, akik közül Kenezati jobb első defektet kapott a törmelékek miatt. A 25. körben Richard és Raymone csatát láthattunk a 2.-3. helyeken aminek következményeként Raymone visszaesett egészen az 5. helyre. Adrian nyert, második Richard, harmadik Zsombey lett, a nap pilótája Petilos.

A szombati napot délután 17 órakor a Tehetségkutató I. indította. A pole idő Bazsié lett 1:32:138-cal, mögötte SlimShady és Kokusz végeztek. A rajtnál Felfi kiesett ezt SC követte. A 3. körben Gvgeri és Beni kiforogtak majd a 8. körben Beni futama befejeződött. A 13. körben Bancsi esett ki, őt Simonakos, Tihanyi, Xemixonox és Tomii követték. Kokusz nyert, második Kisron, harmadik Renegade lett, a nap pilótája Knoel.

Este 19 órakor az Akadémia II. következett. Atesz 1:32:860-as ideje lett elég az első helyre, mögötte Isti és David végeztek. A 10. körben a törmelékek miatt VSC volt. A futam viszonylag eseménytelenül telt. David nyert, második Kalmisa, harmadik Daniel lett, a nap pilótája Rudy.

Este 21 órakor az Elit III. zárta a hétvége első versenynapját. 1:31:920 lett a leggyorsabb mért kör az időmérőn amivel Waglas végzett az első helyen, mögötte Heitzer és Csabi várták a rajtot. A futam kezdetekor Szabinnyo és Zsombey kiestek ekkor SC érkezett. A futam az őket megelőző AKA II.-es mezőnyhöz hasonlóan nem sok izgalmat tartogatott. Az utolsó körben Markusz az első helyen kapott egy darab 3 másodperces büntetést így Heitzer nyert, második Adam, harmadik Markusz lett, a nap pilótája Capeta.

A vasárnapot 17 órakor a Tehetségkutató II. pilótái indították. Gvgeri 1:32:060-as köre lett a leggyorsabb, mögötte Tastynove és Imuncheez végeztek. A 2. körben Toth kiesett, őt Majoros, Edywild, Krisztian követték. A 14. körben a törmelékek miatt SC érkezett. A 24. körben Imuncheez kiesett és Preston jobb első defektet kapott. A 25. körben Ovizsaru versenye is idő előtt befejeződött. Bence nyert, második Renegade, harmadik Tastynova lett, a nap pilótája Totti.

Este 19 órakor az Akadémia III. ideje érkezett el. Patrick 1:32:478-cal behúzta a pole pozíciót, mögötte Mgaben és Toth végeztek. A 2. körben a törmelékek miatt VSC volt mert Bevibo és Kugly ütköztek. A 10. körben Diossy futama ért véget majd Dominico is kiesett. A 15. körben a törmelékek miatt ismét SC. A 20. körben Rinii, a 22.-ben Zsombull estek ki és megérkezett újra a biztonsági autó a pályára. Gabor nyert, második Mate, harmadik Kalmisa lett, a nap pilótája Zalan.

A vasárnapot este 21 órakor az Akadémia I. zárta. Bona 1:32:041-gyel megfutotta a leggyorsabb kört, mögötte Norbi és Skotzolko végeztek. A 3. körben David kiesett, a 6.-ban pedig Frezsolt. A 7. körben Mark, Bakdomino, Atesz, Paul és Datroland futama is befejeződött amit SC követett. A 18. körben Vb kiforgott. Henrik nyert, második Seedless, harmadik Bottadam lett, a nap pilótája Bona.

A Japán Nagydíj futamait hétfő este 21 órakor a Tehetségkutató III. mezőnye zárta le. Zsoleszé lett a pole pozíció 1:32:047-tel, mögötte Szlaci és Fikapitány végeztek. A futam esőben vette kezdetét. A rajt után Januzaj kiesett és VSC lassította le a pilótákat. A 4. körben Petrosz kiesett és Fikapitány megforgott. A 10. körben Fikapitány és Zsolesz kiestek amit SC követett. A 17. körben Tihanyi futama fejeződött be így SC érkezett ami mögött Szlaci is kiesett. A 24. körben Bauxitfozi, a 27.-ben Csacsi estek ki. Murmark nyert, második Reva, harmadik Heyman lett, a nap pilótája Pufi.

Január 12.-én 21 órakor kivételesen az F1 Hungary Liga hivatalos youtube csatornáján lesz megtekinthető az Amerikai Nagydíj első futama az Elit I. mezőnyével, tartsatok velünk.