2023. 02. 07

XIII. szezon Kína

Beszéljünk a tegnap este véget ért sprinttel tarkított Kínai versenyhét eseményeiről, lássuk melyik mezőnyben mi történt.

Szerda este az új Crossplay mezőny gurult ki elsőként a pályára. 1:33:885-tel Beni behúzta a leggyorsabb kört, Marcell és Richard előtt. A sprint 2. körében Nino esett ki, a 7.-ben Csabiref mindkét esetben SC érkezett a pilóták elé. A 9. körben Zsolt fejezte be a versenyt. Beni megtartotta az első helyet, mögötte Richard és Veloce végeztek. A futam első körében tömegbaleset történt ahol Susanno, Csabiref, Capeta és Nino estek ki azonnal és érkezett meg a futamon első alkalommal a biztonsági autó. A 8. körben Psycho, a 19.-ben Bancsi estek ki és érkezett mindkét alkalommal SC. A 23. körben Karesz majd a 25. körben Sapka futama ért idő előtt véget ami után még egy SC belefért. Veloce nyert, második Herold, harmadik Adam lett, a nap pilótája Bevibo.

Csütörtök este az Elit I. mezőny folytatta a Kínai versenyhetet. A pole időt BMark futotta meg 1:34:549-cel, mögötte Losi és Notorious végeztek. A sprint 3. körében Csabiref megforgott, Kaktusz és Raymone büntivel zártak. Lenni végzett az első helyen, Losi és BMark előtt. A futam első körében tömegbaleset volt amiben Dani futama azonnal véget ért. A verseny viszonylag esemnytelenül telt egészen a futam végéig amikor Zadi, Lalesz és Losi is defektet kaptak. Veloce pedig az utolsó előtti körben kiesett. Lenni nyert, második Elod, harmadik Batman lett, a nap pilótája Raymone.

Péntek este az Elit II. következett. Turkish 1:34:918-as ideje lett a leggyorsabb az időmérőn Dodo és Zsola előtt. A sprint első körében Atika kiesett ekkor VSC volt, Olomful pedig büntit húzott be. Endru első helyen végzett, mögötte Turkish és Dodo várhatták a futam rajtját. A futam biztonsági autó és kieső nélkül zajlott le, a pilóták egymásra figyelve gurulták végig a 28 kört. Különösebb izgalmak és események nélkül telt az Elit II. Kínai futama amit végül Endru nyert, második Raymone, harmadik Christian lett, a nap pilótája Adrian.

A szombati versenynapot a Tehetségkutató I. pilótái kezdték. Bazsi 1:35:572-es idővel behúzta a pole-t, mögötte Bancsi és Simonakos végeztek. A sprint 5. körében Simonakos kiesett. Bancsi első helyen várhatta a futam rajtját Csabika és Bazsi előtt. A futam esőben vette kezdetét. Az első körben Majoros esett ki, a 9. körben Kokusz ekkor SC érkezett a pilóták elé, a 19. körben Andris, a 20.-ban Felfi fejezte be idő előtt a versenyt. Bancsi nyert, második Irhas, harmadik Xemixonox lett, a nap pilótája Edywild.

Őket követte az Akadémia II. Az időmérő esős körülmények között zajlott le. Armand 1:47:647-tel futotta meg a leggyorsabb kört, mögötte Bottadam és Diace végeztek. A sprint első körében Paul és Atesz estek ki ekkor SC érkezett a pályára, a 7. körben Daniel fejezte be a versenyt. Bottadam első helyen végzett David és Diace előtt. A futam 3. körében Paul megforgott, a 4. körben Diace szintén majd végül mindketten kiestek és SC mögé sorakoztak fel a pilóták. A 9. körben Zsombull találta szembe magát a fallal de megmentette a kieséstől az autót majd a 11. körben Szabi is ebbe a helyzetbe került akkor a törmelékek miatt ismét SC érkezett. A 18. körben Ltvedtnek lett defektje. Mate nyert, második Bottadam, harmadik Rudy lett, a nap pilótája Biohazard.

Este 21 órakor az Elit III. zárta a hétvége első versenynapját. Az időmérő náluk is esőben került megrendezésre ahol Csabi 1:46:345-tel megszerezte a pole pozíciót Waglas és Capeta előtt. A sprint 9. körében Padamm és Dz kiestek. Csabi megőrizte az első helyet, Waglas és Fripenaltiz végeztek még dobogón. A futam is esőben vette kezdetét ahol a rajtnál Dz kiugrott. Az első körben Capeta és Padamm kiestek ekkor SC mögé sorakozhattak fel egy újabb "rajthoz" a pilóták. A maradék 27 kör az időjárási körülmények miatt óvatosan, és izgalmak nélkül telt, SC és további kieső nélkül. Dovmike nyert, második Adam, harmadik Fripenaltiz lett, a nap pilótája Zsombey.

Vasárnap a Tehetségkutató II. indította a napot. Tastynova 1:35:507-tel megfutotta az időmérő leggyorsabb körét Krisztian és Zsolo előtt. A sprint első körében tömegbalesetben Bandi, Snoopy, Capitano és Lestike estek ki ekkor SC érkezett. Tastynova megőrizte az első helyet mögötte Zsolo és Krisztian várták a rajtot. A futam első körében a törmelékek miatt SC mögé sorakozhattak fel a pilóták. A 6. körben Raeven esett ki. A 14. körben Bandi megforgott majd a 24. körben kiesett ekkor ismét SC gurult ki a pályára ami mögött Capitano is idő előtt befejezte a futamot. Az utolsó előtti körben Majoros is kiesett. Renagade nyert, második Napelem, harmadik Alex lett, a nap pilótája Lestike.

Őket az Akadémia III. követte. Bár az időmérő leggyorsabb idejét 1:35:284-gyel Szabi húzta be kapott egy 5 rajthelyes büntetést a főfutamra, mögötte Zolika és Gabor végeztek. A sprintnél Diossy kiugrott. Az 5. körben Zolika esett ki, a 9.-ben pedig Rinii. Gabor végzett az első helyen, mögötte Szabolcs és Szabi. A futam első kiesői Mgaben és Bancsi voltak ekkor SC gurult pályára. Őket Xemixonox és Szabi követte majd a 11. körben Zsombull is befejezte a versenyt amikor szintén SC érkezett, mögötte Rinii is kiesett. A 15. körben Zalán volt az utolsó kieső. Gabor nyert, második Patrick, harmadik Csabika lett, a nap pilótája Kokusz.

Az Akadémia I. ezen a vasárnapon elmaradt helyette Podcast adással kedveskedtünk nektek amit az F1 Hungary Liga hivatalos Youtube csatornáján vissza hallgathattok.

Hétfőn utolsóként a Tehetségkutató III. zárta a Kínai versenyhetet. Csacsi 1:34:784-es ideje lett elég a pole-ra Peti és Szlaci előtt. A sprint 5. körében Petrosz kiesett, a 9.-ben Zsolesz és Handbalex követték őt. Bauxitfozi és Peti büntivel zártak. Pufi az élről várhatta a rajtot Murmark és Szlaci előtt. A futam 2. körében Peti és Zsolesz fejezték be a futamot, a 7. körben pedig Ciabatta mindkét esetben SC érkezett a kiesők miatt a pályára. Végül Murmark nyert, második Stark, harmadik Handbalex lett, a nap pilótája Hosa.

Február 8.-án este 20 órakor a Brazil versenyhét veszi kezdetét, ahol ismét lesz sprint futam is. Szerdán este tartsatok velünk az F1 Hungary Liga hivatalos Youtube csatornáján ahol a Crossplay mezőny indítja a hetet.