2023. 01. 24

XIII. szezon Mexiko

A legutóbbi versenyhetet Mexikóban töltötte a Liga 9 mezőnye, lássuk mi történt.

Csütörtök este 21 órakor az Elit I. kezdett. Deadszabi 1:17:303-as ideje lett a leggyorsabb az időmérőn, mögötte Rocso és Mormarka végeztek. A 19. körig a futam viszonylag eseménytelenül telt, majd Balint kiesett és megérkezett az SC. A 25. körben DanielHUN futama is befejeződött. A 28. körben Peti kiforgott. A 31. körben Losi és Batman estek ki és ismét SC mögé sorakoztak fel a pilóták, majd a 35. körben Deadszabi és Kaktusz fejezték be idő előtt a versenyt. Rocso nyert, második Mormarka, harmadik Elod lett, a nap pilótája Karesz.

Péntek este 21 órakor az Elit II. következett. Dodo 1:18:030-cal megszerezte a pole pozíciót, mögötte Turkish és Dromedahl végeztek. A futam 4. körében Zsola kiesett és SC érkezett. A 11. körben Kenezati és Karesz kiestek ekkor újra SC. A 22. körben Turkish megforgott. A 23. körben Endru és Proli ütköztek amiben Proli futama befejeződött és Valentino is kiesett ekkor újra SC gurult a pilóták elé. Richard nyert, második Markusz, harmadik Heitzer lett, a nap pilótája DZ.

Szombat délután 17 órakor a Tehetségkutató I. kezdte meg a mexikói versenyhétvégét. Felfi 1:18:298-cal behúzta az időmérő leggyorsabb idejét, mögötte Bazsi és SlimShady végeztek. A 3. körben Gab kiesett, az 5.-ben pedig Andris követte. A 8. körben a törmelékek miatt érkezett SC. A 11. körben SlimShady fejezte be a futamot és begurult a pályára az SC. A 17. körben elkezdett esni az eső. A 21. körben Martin futama fejeződött be, majd Tomi is kiesett ami után SC érkezett és mögötte Bazsi is kiesett. A 33. körben végül Bandi is idő előtt befejezte a versenyt. Bevibo nyert, második Irhas, harmadik Xemixonox lett, a nap pilótája Felfi.

19 órakor az Akadémia II. következett. Atesz 1:19:290-es idővel megnyerte az időmérőt, mögötte Diace és Rudy végeztek. A 8. körben Iceman kiesett ezt SC követte. A 14. körben Diace kiforgott majd a 16. körben kiesett. A 17. körben Isti futama fejeződött be, a 21. körben Szabi megforgott, az utolsó körben pedig Ltvedt esett ki. Rudy nyert, második Biohazard, harmadik Kalmisa lett, a nap pilótája Simi.

A szombati napot este 21 órakor az Elit III. mezőnye zárta. Heitzer 1:18:482-vel behúzta a pole pozíciót, mögötte Fripenaltiz és Szabione végeztek. A 7. körben Bakdomino esett ki, a 12.-ben Dundee, a 17.-ben pedig Capeta futama fejeződött be, mindegyik eset után SC gurult be a pályára. A 32. körben a törmelékek miatt ismét SC érkezett. Heitzer nyert, második Fripenaltiz, harmadik Markusz lett, a nap pilótája Bobesz.

Vasárnap délután 17 órakor a Tehetségkutató II. következett. Alex 1:18:069-es idővel megnyerte az időmérőt, mögötte Krisztian és Zsolo végeztek. A rajt után zsolo az élre került, Tastynova kiesett és a 2. körben Zsolo futama is befejeződött. A 17. körben Raeven esett kis és SC érkezett. Alex nyert, második Bab, harmadik Napelem lett, a nap pilótája Edywild.

Őket 19 órakor az Akadémia III. követte a pályán. Szabi 1:28:272-es idővel megszerezte az első helyet az időmérőn, mögötte Zsombull és Gabor végeztek. A 2. körben Dobropetya kiesett ekkor VSC volt. A 3. körben Zolika esett ki, a 6.-ban Bancsi, a 13.-ban Jakucska, a 18.-ban Szabolcs estek ki. A 19. körben Kugly és Kalmisa futama fejeződött be idő előtt ezt SC követte ami mögött Zalan is kiesett. Gabor nyert, második Mate, harmadik Zsombull lett, a nap pilótája Eltagot.

Vasárnap este az Akadémia I. zárta a versenyhétvégét Mexikóban. Bona 1:18:369-cel megfutotta az időmérő leggyorsabb idejét, mögötte Pola és Seedless végeztek. A 2. körben Bakdomino kiesett, a 15. körben Pola, mindkét esetben VSC volt. A 27. körben Iceman kiforgott. Henrik nyert, második Seedless, harmadik Adam lett, a nap pilótája Skotzolko lett.

Hétfő este az utolsó mezőny a Tehetségkutató III. zárta a mexikói versenyhetet. Szlaci 1:18:197-tel megszerezte a pole-t, mögötte Bauxitfozi és Murmark végeztek. A futam esőben vette kezdetét. A 2. körben a törmelékek miatt volt VSC. Az 5. körben Januzaj kiesett, a 10.-ben Vitéz és Ltomi követték, a 20.-ban Hosa, a 2.-ban Pufi, az utolsó körben pedig Capitano esett ki. Murmark nyert, második Handbalex, harmadik Reva lett, a nap pilótája Kingrose.

Január 26.-án a Liga 9 mezőnye Portugáliába érkezik, este 21 órakor az F1 Hungary Liga hivatalos facebook oldalán találkozunk!