2022. 12. 13

XIII. szezon Olasz

A Liga 9 mezőnye Olaszországban töltötte a legutóbbi versenyhetet amely viszonylag a többihez képest eseménytelenebbül telt, de lássuk is, hogy mik történtek.

Csütörtök este 21 órakkor a megszokott időben az Elit I. kezdte meg a versenyzést. Az időmérő leggyorsabb ideje Rocsoé lett 1:21:404-el, mögötte Csabiref és Deadszabi végeztek. A futam rajtjánál Balint kiugrott és az első körben VSC volt. A 8. körben Batman kiesett, ezt az esetet SC zárta. A 25. körben Raymone defektet kapott a boxbejáratnál. Az utolsó körben a cél előtt Balint fennakadt a rázőkövön és kiesett. Spd nyert, második Rocso, harmadik Veloce lett, a nap pilótája Mormarka.

Őket követte péntek este az Elit II. Atika 1:21:435-ös ideje elég volt a pole pozícióhoz, mögötte Dave és Valetino végeztek. A 3. körben Endru kiesett, őt a 7.-ben Dodo követte, mindkét eset után SC gurult a pályára. A 11. körben Bobesz, a 13.-ban Atika forgott meg. A 22. körben Zsola kiesett és ismét SC mögé sorakoztak a pilóták. Az utolsó körben Petilos megforgott és kiesett. Richard nyert, második Valentino, harmadik Tamas lett, a nap pilótája Adrián.

A szombati napot a Tehetségkutató I. indította. Bazsi 1:21:821-es idővel megfutotta az időmérő leggyorsabb idejét, mögötte Kokusz és Felfi végeztek. A 3. körben SlimShady kiesett, őt a 19. körben Andris követte. A futam sok izgalmat most nem tartogatott, Kisron végzett az első helyen, második Bazsi, harmadik Xemixonox lett, a nap pilótája Milan.

A szombati Akadémia II. mezőnyének a streamje sajnos technikai okok miatt elmaradt.

Este 21 órakkor az Elit III. került sorra. 1:22:274-es idejével Capeta húzta be az időmérő legjobb idejét, mögötte Fripenaltiz és Heitzer várták a rajtot. Az első körben DZ kiesett és azonnal SC lassította le az éppen csak elrajtoló pilótákat. A 14. körben Heitzer hagyta el az első szárnyát és a törmelékek miatt ismét SC érkezett. A 19. körben Szabinnyo futama fejeződött be idő előtt ezt az esetet ismét SC zárta. Zsombey nyert, második Padamm, harmadik Kevin lett, a nap pilótája HeringFr.

Vasárnap délután 17 órakkor a Tehetségkutató II. érkezett meg a pályára. Ferenczi 1:21:696-tal behúzta a pole pozíciót, mögötte Gvgeri és Alex végeztek. A 3. körben Gab esett ki ekkor VSC volt, a 6. körben pedig Andris futama fejeződött be ekkor már SC gurult pályára a pilóták elé. A 14. körben Snoopy kiforgott, Raeven és Imuncheez összeakadtak. A 24. körben Tastynova kiesett és SC-hez sorakoztak a pilóták, ami mögött Zsolo versenye is véget ért. Bence nyert, második Ferenczi, harmadik Alex lett, a nap pilótája Bandi.

Őket követte este 19 órakkor az Akadémia III. Patrick 1:21:846-os ideje volt a leggyorsabb, mögötte Mgaben és Gabor várhatták a rajtot. Az első körben Kugly, Szabi és Zsombull futama azonnal véget is ért és azonnal SC mögött zárkózhattak fel egymásra a pilóták. A 4. körben Emanuel esett ki ismét SC. A 7. körben Zolika, Szeti és Tibi is idő előtt befejezték a futamot így harmadik alkalommal is megérkezett az SC. A 12. körben Dobropetya kiforgott és a törmelékek miatt a már jól ismert SC ismét megérkezett. A 19. körben Levente megforgott, a 21.-ben pedig Diossi esett ki és utolsó alkalommal láthattuk ezen a futamon a SC-t. Kalmisa nyert, második Mate, harmadik Gabor lett, a nap pilótája Irhas lett.

A vasárnapot este 21 órakkor az Akadémia I. pilótái zárták. Pola behúzta a pole pozíciót 1:22:055-tel, mögötte Snake és Wolftomi végeztek. A futamon eső várta a mezőnyt. A 3. körben Seedless kiesett ekkor VSC volt. A 6. körben Wolftomi kiforgott. A 9. körben Frezsolt kiesett ezt már SC követte. A 14. körben Barni futama fejeződött be és gurult ismét be a pályára az SC, majd ez megismétlődött a 18. körben Skotzolko kiesése miatt és a 22. körben Henrik és Vb is csatlakoztak a kiesőkhöz. A 24. körben Datroli kiforgott. A 26. körben Pola és Mark ütköztek. Adam nyert, második HeringFr, harmadik Biohazard lett, a nap pilótája Bottadam.

Hétfő este utolsóként a Tehetségkutató III. zárta az Olasz versenyhetet. Januzaj 1:22:053-as ideje lett a leggyorsabb, mögötte Peti és Fikapitany végeztek. Az 5. körben Stark kiesett. A 21. körben Heyman megforgott. Az utolsó körben Bauxitfozi megelőzte Revat így az első helyre került, Hosa pedig kiesett. Bauxitfozi nyert, második Reva, harmadik Handbalex lett, a nap pilótája Fikapitány.

December 15.-én Szingapúrba érkezik a Liga 9 mezőnye, tartsatok velünk csütörtök este 21 órakkor az F1 Hungary Liga hivatalos Facebook oldalán.