2023. 02. 01

XIII. szezon Portugál

Az előző versenyhetet a Portugál pályán töltötte a Liga 10 mezőnye. 10? Bizony! Lássuk mi történt a sárga hurkákról elhíresült Portugál Nagydíjon.

Szerda este a csütörtöki Elit I. mezőnyt megelőzve az új Crossplay csapat indította a versenyhetet. Zsolt 1:18:126-os ideje lett elég a pole-ra, mögötte Vdani és Hejjas végeztek. A futam első körében Magesz kiesett, Martin és Psycho pedig defektet kaptak. A 6. körben Karesz kiforgott. A 32. körben Nino versenye fejeződött be idő előtt. Vdani nyert, második Zsolti, harmadik Benji lett, a nap pilótája Veloce.

A csütörtöki Elit I. időmérőjének leggyorsabb körét BMark húzta be 1:18:838-, mögötte Balint és Mormarka foglaltak helyet. A viszonylag eseménytelen futam 22. körében Losi forgott meg, a 24.-ben pedig Mormarka forgatta ki BMarkot. Végül Lenni nyert, második Előd, harmadik DanielHUN lett, a nap pilótája Mormarka.

Péntek este az Elit II. következett. 1:18:886-os idő volt elég az első helyre amit Turkish futott meg, mögötte Dodo és Dromedahl végeztek. A futam 3. körében Dodo és Dromedahl is elmentek Turkish mellett. A 17. körben Alfajani megforgott, a 29.-ben pedig Zsolt kiesett. Christian nyert, második Raymone, harmadik Dodo lett, a nap pilótája Zsombey.

A szombati Tehetségkutató I. sajnos ezen a héten elmaradt.

Kivételesen a szombati napot az Akadémia II. indította. Armand 1:20:555-tel szerezte meg a pole pozíciót, mögötte Szabolcs és Diace végeztek. A futam különösebb izgalmak nékül telt a pilóták óvatosak voltak így mindösszesen 1 SC és 1 kiesővel lehozták a futamot. A 6. körben Paul futama fejeződött be túl korán. Rudy nyert, második Szabolcs, harmadik Daniel lett, a nap pilótája Mate.

A nap zárásaként az Elit III. érkezett a pályára. Csabi 1:19:319-es idejével első helyen végzett az időmérőn, mögötte Waglas és Kothencz várták a rajtot. A héten ők is azokat a mezőnyöket erősítették akik kieső és SC nélkül teljesítették a pályát. A 4. körben csupán egy VSC volt a pályán lévő törmelékek miatt. Heitzer nyert, második Markusz, harmadik Fripenaltiz lett, a nap pilótája Bakdomino.

Vasárnap a Tehetségkutató II. kezdte meg a versenynapot. Raeven 1:19:010-es idővel megfutotta az időmérő leggyorsabb idejét, mögötte Zsolo és Alex végeztek. Az első körben Napelem és Edywild estek ki. A 27. körben a törmelékek miatt érkezett SC a pályára. Bence nyert, második Bab, harmadik Toth lett, a nap pilótája Totti.

Őket követte az Akadémia III. Gabor 1:19:480-as idővel nyerte meg az időmérőt, Zolika és Kugly előtt. A futam 2. körében Zalan kiesett ekkor VSC volt. A 3. körben Diossy és Tibi estek ki, a 9.-ben Szabi, a 15. körben Kokusz fejezte be a futamot, a 27.-ben pedig Zolika. Összesen 4 SC és 1 VSC volt a futamon. Végül Gabor nyert, második Mate, harmadik Levente lett, a nap pilótája Emanuel.

A vasárnapot az Akadémia I. zárta. Skotzolko 1:19:630-as ideje lett elég a pole-ra, őt Bakdomino és Adam követték. Itt sem láthattunk túl sok eseményt, biztonsági autó nélkül lehozták a pilóták a futamot. A 17. körben egyedüli kiesőként Frezsolt távozott. Adam nyert, második Seedless, harmadik Bakdomino lett, a nap pilótája Datroli.

Hétfő este a Tehetségkutató III. gurult ki utolsóként a Portugál pályára. Csacsi futotta meg a pole időt 1:19:114-gyel, mögötte Pufi és Szlaci végeztek. A pilóták kieső és biztonsági autó nélkül teljesítették a futamot, egymásra figyelve. Egyetlen nagyobb sérülése Majorosnak volt a 30. körben amikor egy defektet kapott. Xemixonox nyert, második Murmark, harmadik Heyman lett, a nap pilótája Tihanyi.

Ezen a héten ismét sprint futammal megyünk tovább, Kínába érkezik a Liga immáron 10 mezőnye. Február 1-jén tartsatok velünk 20 órakor az F1 Hungary Liga hivatalos Youtube csatornáján ahol a Crossplay mezőny kezdi meg a Kínai Nagydíj versenyhetét.