2023. 01. 04

XIII. szezon Szingapúr

Tekintsünk vissza a tavalyi év utolsó futamára, lássuk hogyan teljesített a Szingapúri Nagydíjon a Liga 9 mezőnye.

Az Elit I. pole idejét Kaktusz húzta be 1:39:739-el, mögötte Csabiref és Deadszabi végeztek. A futam esőben vette kezdetét. Deadszabi és Rocso megelőzték Csabirefet. A 13. körben Rocso sérült. A 19. körben a törmelékek miatt SC érkezett a pályára. A 27. körben Lenni és Peti ütköztek. A 31. körben Csabiref egy jobb hátsó defekttel lett gazdagabb majd kiesett. Notorious nyert, második Raymone, harmadik Losi lett, a nap pilótája Balint.

Az Elit II. időmérőjének leggyorsabb körét Turkish 1:40:055-tel futotta, mögötte Adrian és Petilos végeztek. A futam rajtjánál Christian kiugrott, ezt pedig Bobesz kiesése követte amit SC zárt. A 18. körben Olomful szállt a falba de megmentette az autót a kieséstől. A 19. körben Adrian megforgott és Petilost kizárta a játék. A 22. körben Adrian kiesett és ismét SC mögé sorakoztak a pilóták, őt a 29. körben Valentino követte, Kenezati pedig defektet kapott. A 30. körben Atika megforgott. Richard nyert, második Proli, harmadik Raymone lett, a nap pilótája Adam.

A Tehetségkutató I. pole idejét Kokusz húzta be 1:40:152-vel, mögötte Felfi és Martin végeztek. Az első körben Tothali találta szembe magát a fallal de mentette a helyzetet. A 2. körben Xemixonox kiesett így azonnal SC érkezett. A 7. körben elkezdett esni az eső és Davidcsav futama ért idő előtt véget amit ismét SC követett. A 15. körben Simonakos esett ki, a 19.-ben Imuncheez ezeket SC zárta ami mögött Tothali versenye is véget ért. A 28. körben SlimShady esett ki amit újra SC zárt majd a 30. körben Bazsi, az utolsóban pedig Irhas estek ki. Bevibo nyert Kokusz és Martin előtt, a nap pilótája Tigo.

Az Akadémia II. időmérőjének győztese David lett 1:41:522-vel, mögötte Patrick és Paul végeztek. A futam esőben vette kezdetét. Az 1. körben tömegbaleset volt amit megúsztak kieső nélkül, utána Bottadam tört a falban de megmentette a helyzetet és Iceman futama pedig befejeződött amit SC követett, emögött Eltagot is kiesett. A 6. körben Patrick az első helyről kiforgott és a 8.-ra esett vissza majd a 7. körben kiesett. A 13. körben a törmelékek miatt SC érkezett mert RWiN Ltvedttel és Bottadammal ütközött. A 16. körben Paul kiforgott. A 19. körben a törmelékek miatt újra SC gurult a pályára. A 28. körben Solyakrisz első helyről kiesett mert megdobta a rázókő. A 29. körben Ferko és Bottadam ütköztek és Ferko kiesett. Isti nyert, második Biohazard, harmadik Daniel lett, a nap pilótája Atesz.

Az Elit III. pole idejét Fripenaltiz húzta be 1:40:989-el, mögötte Markusz és Bona végeztek. Az első körben Kevin és Padamm kiestek így azonnal SC érkezett és a 6. körben újra a törmelékek miatt. A 11. körben DZ futama fejeződött be ekkor ismét SC. A 18 körben elkezdett esni az eső. A 21. körben a törmelékek miatt újra SC. A 26. körben Szabione kiesett és a futamon utolsó alkalommal gurult pályára az SC. Markusz nyert, második Fripenaltiz, harmadik Roli lett, a nap pilótája Paul.

A Tehetségkutató II. mezőny leggyorsabb idejét Raeven futotta meg 1:40:305-tel, mögötte Imuncheez és Gvgeri végeztek. Az 1. körben Foxy kiesett ezt SC zárta. A 7. körben Lestike jobb első defektet kapott. A 12. körben Preston kiesett, a 15. körben pedig Renegade mindkét eset után SC következett. A 16. körben Raeven megforgott és ahogy visszaforgatta irányba az autót kiesett benne Bab és Zsolo az ezt követő SC alatt pedig Gab futama is befejeződött. A 21. körben Gvgeri, Krisztian és Raeven estek ki így ismét SC ami mögött Tihanyit zárta ki a játék. A 26. körben Martin megforgott, a 27. körben pedig a törmelékek miatt újra SC ami mögött Martin kiesett. Snoopy nyert, második Totti, harmadik Bandi lett, a nap pilótája Ltomi.

Az Akadémia III. időmérőjének leggyorsabb idejét Patrick futotta 1:40:457-tel, mögötte Diossy és Szeti végeztek. A 2. körben Kokusz kiesett így azonnal SC. A 6. körben Szabi és Eltagot estek ki. A 8. körben megérkezett az eső. Kugly és Dobropetya ütköztek. A 10. körben Dobropetya miatt érkezett SC ami mögött Zsombull kiesett. A 15. körben elállt az eső. A 21. körben Kugly esett ki, a 25.-ben Tibi és a 30.-ban Diossy. Gabor nyert, második Rinii, harmadik Xemixonox lett, a nap pilótja Bevibo.

Az Akadémia I. időmérőjén 1:41:242-es idővel Wolftomi végzett az első helyen, mögötte Gabor és Skotzolko foglalták el a rajtkockákat. A 4. körben Ltvedt esett ki, a 10.-ben Frezsolt ezeket SC zárta. A 17. körben Adam megforgott ekkor ismét SC. A 21. körben Seraky kiforgott és Bottadam követte. A 22. körben Snake kiesett ismét SC. A 30. körben Gabor forgott meg, az utolsó körben pedig Iceman kiesett. Henrik nyert, második Datroland, harmadik Pola lett, a nap pilótája Vb.

A Tehetségkutató III. pole ideje Ciabattaé lett 1:40:833-al, mögötte Januzaj és Handbalex végeztek. A 4. körben Varju megforgott. A 8. körben SC érkezett a törmelékek miatt. A 13. körben Vitez kiesett. A futam viszonylag eseménytelenül zajlott le. Heyman nyert, második Murmark, harmadik Nagyii lett, a nap pilótája Varju.

A 2023-as év első Liga futama a Japán Nagydíj lesz, tartsatok velünk január 5.-én a az F1 Hungary Liga hivatalos facebook oldalán ahol csütörtök este 21 órakkor az Elit I. pilótái kezdik meg a versenyhetet.