2023. 02. 21

XIII. szezonzáró Abu Dhabi

Véget ért a XIII. szezon az Abu Dhabi Nagydíjjal, lássuk mi történt az utolsó versenyhéten.

A Crossplay mezőny kezdte meg a búcsút a szezontól. Pillerm 1:24:680-as idővel megszerezte a pole pozíciót, Beni és Martin előtt. A futam első körében kiesett Hejjas ekkor VSC volt. A 4. körben Martin és Susanno estek ki ekkor megérkezett a biztonsági autó a pályára, a 9.-ben pedig Herold fejezte be idő előtt a versenyt. Pillerm nyert, második Benji, harmadik Adam lett, a nap pilótája Laczko.

Csütörtök este az Elit I. zárófutama következett. 1:25:136-tal BMark futotta meg az időmérő leggyorsabb körét Spd és Kaktusz előtt. A futam már viszonylag eseménytelenül, örömautózásról szólt. A 25. körben Mormarka esett ki ekkor a futam egyetlen SC-je is megérkezett. Lalesz nyert, mellé Batman és BMark állhattak a dobogóra, a nap pilótája Kaktusz lett.

Péntek este az Elit II. is megérkezett a helyszínre. Turkish 1:25:916-tal megszerezte a pole-t, Dodo és Petilos előtt. A futam 8. körében Atika kiesett, a 15. és a 21. körben a törmelékek miatt érkezett SC, majd a 25. körben Olomful csatlakozott a kiesőkhöz. Adam nyert, második Christian, harmadik Endru lett, a nap pilótája Zsolt.

Szombaton a Tehetségkutató I. indította el a versenyhétvégét. Bazsi 1:26:416-os köre lett a leggyorsabb, mögötte Felfi és David végeztek. A futam első körében kiesett Edywild, a 6.-ban a törmelékek miatt érkezett SC. A 10. körben Scofield esett ki, a 29.-ben pedig Bab kapott bal hátsó defektet. Kisron nyert, Irhas és David előtt, a nap pilótája Tomii.

Őket az Akadémia II. követte. David 1:26:188-cal megszerezte a rajtrács első helyét, RWiN és Isti előtt. A futam 2. körében VSC volt, a 13.körben Armand kiesett ekkor SC gurult ki a pilóták elé és mögötte Paul is befejezte a versenyt. A 19. körben Isti csatlakozott a kiesőkhöz Daviddal együtt. Patrick nyert, második Biohazard, harmadik RWiN lett, a nap pilótája Diace.

A szombati napot az Elit III. mezőnye zárta. Kothencz 1:26:334-es köre lett a leggyorsabb, mögötte Csabi és Dovmike várták a rajtot. A futamot egyetlen kiesővel lehozták a srácok, a 6. körben Dz fejezte be idő előtt a szezonzárót és így egy alkalommal a biztonsági autó is a pályára érkezett. Adam nyert, második Markusz, harmadik Henrik lett, a nap pilótája Dovmike.

A vasárnapot a Tehetségkutató II. indította. Gvgeri 1:26:232-es ideje lett elég a pole-ra, Krisztian és Zsolo előtt. A futam első körében Alex be is fejezte a versenyt ekkor VSC volt. Az 5. körben Mark és Bence estek ki, a 12.-ben Lestike, majd Gvgeri és Gab is csatlakozott ehhez a táborhoz. Tastynova nyert, második Napelem, harmadik Totti lett, a nap pilótja Zsolo.

Őket az Akadémia III. követte. Szabi 1:26:510-es idővel megfutotta a leggyorsabb kört, Mgaben és Toth előtt. A futam 4. körében kiesett Diossy, majd Szabi és Bauxitfozi is. Gabor nyert, második Szabi, harmadik Zalan lett, a nap pilótája Rinii.

Ezt a napot az Akadémia I. mezőnye zárta. Skotzolko megszerezte a pole pozíciót 1:25:913-mal, mögötte Mark és Bona várták a rajtot. A futam viszonylag eseménytelenül zajlott le kieső és SC nélkül. Végül Mark nyert, második Skotzolko, harmadik Pola lett, a nap pilótája Datroli.

A XIII. szezon utolsó futama is lezajlott amikor a Tehetségkutató III. gurult ki a pályára. Csacsi 1:25:427-tel megszerezte a első pozíciót a rajtrácson, mögötte Varju és Januzaj végeztek az időmérőn. A futam első körében kiesett Peti, majd a 7. és a 23. körben törmelékek miatt érkezett a pilóták elé a biztonsági autó, végül a 27. körben Pufi is idő előtt kiesett. Bauxitfozi nyert, mellé Heyman és Reva állhattak fel a dobogóra, a nap pilótája Ltomi lett.

Ezzel a szezon véget ért, a szünet alatt kövessetek minket a Facebookon, Youtubeon, Instagrammon és a TikTokon mert érkezünk tartalmakkal!